menu

Családireceptkönyv.hu

487.Diós pite


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg zsír vagy margarin
12 dkg cukor
3 db tojás sárgája
1 db sütőpor
1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez:
25 dkg darált dióbél
15 dkg cukor
3 tojás fehérjének felvert habja
pár kanál tej

Elkészítés:


Kapcsold be a sütőt – 175 C fokra. A tészta alkotóelemeit összegyúrjuk; a fele kész tésztát kinyújtjuk és előre zsiradékkal kikent tepsibe fektetjük.
Megkenjük sárgabarack lekvárral és rákenjük a tölteléket.
A maradék második rész tésztát ráreszeljük a dió krém tetejére. 175 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós zserbó
Túrós zserbó

A kakaós lap Egy tálba beletenni a lisztet, majd hozzáadni a puha vajat (v. zsírt) és elkezdeni összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadni a cukrot, a szódabi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A világ legfinomabb túrós sütije
A világ legfinomabb túrós sütije

Fagyasztott réteslapból is elkészítheted ezt a süteményt. Egyenként kenj meg olvasztott vajjal 3 réteslapot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe és halmozd rá a tölteléket. Fedd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Papparotti (kávés süti) (Zé)
Papparotti (kávés süti) (Zé)

A cukrot elkeverjük a meleg tejjel, belemorzsoljuk az élesztőt és pár percig pihentetjük. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beleöntjük az élesztőt tejet és a tojást. Elkezdjük öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Hangyaboly - torta
Hangyaboly - torta

A pudingport a kristálycukorral és a tejjel sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, hozzáadunk 5 dkg vajat, és időnként megkeverve kihűtjük. A maradék vajat habosra kavarjuk a porcukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk