3 dl bögre
1 bögre darált dió
1 bögre rizsliszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 egész tojás
1 sütőpor
Krém:
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
30 dkg margarin
1 teáskanál rumaroma
Tetejére:
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
Felébe, egy pici Holland kakaópor
A hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban, majd sütőpapírral bélelt, 32 x 20 cm tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, egy kicsit hagyjunk a tetejére is. . Díszítésnek, a margarint habosra keverjük a porcukorral, felébe teszünk egy kis kakaóport, jól kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Egy csík fehér, egy csík kakaós krém., felváltva a tésztára
Mindezt konyhagéppel vagy mixerrel jol összekutyuljuk, aztán a masszát egy mikrós (szilikonos) kuglofformába öntjük (de szerintem más mikros edény is jó) és be a mikróba, legnagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat kimérjük a tejfölöspohárral, majd összekeverjük őket. Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, majd 12 percig sütjük a mikróban. 3 perc pihentetés után kiborítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes alapanyagot egy tálba öntjük és összegyúrjuk, ha száraznak érezzük a tésztát, tejfölt adjunk hozzá, ha ragacsosnak, akkor lisztezzük. A tésztánk akkor jó, ha puha, könnye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összegyúrom, nyújtom, nagy körökre szaggatom és töltöm (lekvár, dió, mák, gesztenye, ki mit szeret). Összegöngyölöm kifli alakba, és irány a sütő. Nem nagy ördögösség az egé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű