300 gr eper
120 ml tej
100 ml habtejszín
40 gr porcukor
1 ek citromlé
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, leszárítgatjuk, kisebb darabokra aprítjuk, majd egy zárható tetejű műanyag dobozban betesszük a fagyasztóba 2 órára.
A tejet és a tejszínt szétosztjuk a jégkockatartóba, de még jobb szilikonos bonbonformába, és szintén betesszük a fagyasztóba 2 órára.
Az idő letelte után kivesszük, turmixgépbe tesszük az összes hozzávalót, és alaposan, jó habosra összeturmixoljuk. Ha több időt töltött az eper, a tej és a tejszín a fagyasztóban, akkor a kivétel után várjunk egy keveset, és csak utána turmixoljuk, mert nem fog vele bírni a gép.
A kapott epres lé már így is fogyasztható, mint jégkása, de beleöntve egy műanyagtálba, vagy őzgerincformába, visszatéve a fagyasztóba, egy kis idő után már fagyiként tálalható.
Tálalás előtt néhány percig hagyjuk állni szobahőmérsékleten, hogy könnyebben lehessen adagolni. A kiadagolt fagyi tetejét megszórhatjuk egy kevés pirított mandulával vagy mogyoróval, apró csokidarabokkal.
A kipréselt citromlevet elkeverem a cukorral, egy nagyon kevés sóval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntöm a joghurtot és egyneművé turmixolom. Ha nem elég hideg az alap, akkor bed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a kakaót is hozzáadjuk a keverékhez. A 10 dkg étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, maj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A sárgabaracklekvárt a mézzel, a rummal, a sóval és a citromlével együtt turmixgép poharába rakjuk. 2. Kevés tejjel összekeverjük, majd az összes tejet és a tejszínt is hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínhabpótló port a tejjel kemény habbá verjük. (Ha szeretnénk, belekeverhetjük a cukrot.) Közben 4 részre osztjuk a csokikat, és megolvasztjuk. Bevizezzük a f...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű