3 tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor,
10 dkg porcukor,
5 gramm keményítő,
egy csipet só,
1 tk citromlé
krém és a töltelék:
4 dl habtejszín,
1 ek porcukor,
6-7 dkg friss eper
Porcukor keményítő össze keverni
Tojásfehérje só, citromlé habosítani hozzá cukor
pár perc után hozzá a keményítős cukor 6-7 percig habosítani
habzsák tepsire nyom kis fészek 1 tepsire 9 db
sütő 100 fok kb 2 örát szárítani benne, alul-felül sütés, kihűlés után leszedni
epret kis kockákra vágni, tölteni
tejszínhab rá tölt habzsák
rá kis eper
https://www.youtube.com/watch?v=7OdWiqiTd9s&ab_channel=Bebepisk%C3%B3ta
A vizet, cukrot és a sűrített tejet melegítsük össze, forraljuk fel, de ne forraljuk tovább. Ahogy felforrt, vegyük is le a tűzről. Amíg melegszik a keverék, a zselatint készítsük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütésnél 1 ek = 1 túrós puffancs
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Előkészítünk egy sütőlapot vagy nagyobb tepsit, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és a tűzhely mellé helyezzük. 2. A cukrot egy (lehetőleg teflonos vagy hasonló bevonatú)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marcipánt összegyúrjuk a darált mákkal, az apróra vágott aszalt meggyel, és egyforma (nálam 10 g-os) darabkákat tépkedünk belőle, szaloncukor alakúra hengergetjük őket, és hűtőbe...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Nehéz