menu

Családireceptkönyv.hu

87.Epres Pavlova


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 tojásfehérje,
10 dkg kristálycukor,
10 dkg porcukor,
5 gramm keményítő,
egy csipet só,
1 tk citromlé

krém és a töltelék:
4 dl habtejszín,
1 ek porcukor,
6-7 dkg friss eper

Elkészítés:


Porcukor keményítő össze keverni
Tojásfehérje só, citromlé habosítani hozzá cukor
pár perc után hozzá a keményítős cukor 6-7 percig habosítani
habzsák tepsire nyom kis fészek 1 tepsire 9 db
sütő 100 fok kb 2 örát szárítani benne, alul-felül sütés, kihűlés után leszedni
epret kis kockákra vágni, tölteni
tejszínhab rá tölt habzsák
rá kis eper





Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.youtube.com/watch?v=7OdWiqiTd9s&ab_channel=Bebepisk%C3%B3ta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tükörglazúr
Tükörglazúr

A vizet, cukrot és a sűrített tejet melegítsük össze, forraljuk fel, de ne forraljuk tovább. Ahogy felforrt, vegyük is le a tűzről. Amíg melegszik a keverék, a zselatint készítsük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Nikcsi83
Zabpelyhes túrós puffancs
Zabpelyhes túrós puffancs

A sütésnél 1 ek = 1 túrós puffancs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Házi grillázs
Házi grillázs

1. Előkészítünk egy sütőlapot vagy nagyobb tepsit, aminek az aljára sütőpapírt teszünk, és a tűzhely mellé helyezzük. 2. A cukrot egy (lehetőleg teflonos vagy hasonló bevonatú)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes-mákos-marcipános szaloncukor
Meggyes-mákos-marcipános szaloncukor

A marcipánt összegyúrjuk a darált mákkal, az apróra vágott aszalt meggyel, és egyforma (nálam 10 g-os) darabkákat tépkedünk belőle, szaloncukor alakúra hengergetjük őket, és hűtőbe...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk