menu

Családireceptkönyv.hu

253.Feketeerdő kocka


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
kevés sütőpor
Krém:
1 cs vanília puding
2,5 dl meggylé
1 dl víz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
meggy, vagy meggybefőtt
Tetejére:
3 dl tejszín

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 30×35 cm-es sütőpapíros tepsiben sütjük,170 fokon, 20 percig, tűpróba.

A krémhez a vanília pudingot a meggylével és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk.

Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint. A tejszínt vagy hulalát felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot. Díszítés tetszés szerint.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párizsi kifli
Párizsi kifli

Elkészítés: Krém hozzávalók: 7 deci tej 2 zacskó vaníliás puding 2 evőkanál rétesliszt 2 vaníliás cukor 4 tojás sárgája 25 deka teavaj (lehet margarin is) 15 deka porcukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejfölös krémpite
Tejfölös krémpite

♥ A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor kész, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Főispánné remeke
Főispánné remeke

A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot. Összeállítjuk a tésztát. A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Diókrém
Diókrém

A cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben a lisztet elkevertük. Pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk