Piskóta:
6 db tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
kevés sütőpor
Krém:
1 cs vanília puding
2,5 dl meggylé
1 dl víz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
meggy, vagy meggybefőtt
Tetejére:
3 dl tejszín
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Hozzáforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot. 30×35 cm-es sütőpapíros tepsiben sütjük,170 fokon, 20 percig, tűpróba.
A krémhez a vanília pudingot a meggylével és vízzel felfőzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingos krémhez adjuk.
Meggyszemeket keverünk bele ízlés szerint. A tejszínt vagy hulalát felverjük kemény habbá. A piskótát megkenjük a krémmel. A tetejére rásimítjuk a habot. Díszítés tetszés szerint.
Elkészítés: Krém hozzávalók: 7 deci tej 2 zacskó vaníliás puding 2 evőkanál rétesliszt 2 vaníliás cukor 4 tojás sárgája 25 deka teavaj (lehet margarin is) 15 deka porcukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥ A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor kész, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot. Összeállítjuk a tésztát. A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben a lisztet elkevertük. Pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű