menu

Családireceptkönyv.hu

256. Habos Sarolta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
3 tojás
4 ek. porcukor
4 ek liszt
cs. só
2 kk vanília aroma

Krém:
7 tojás
5 lap zselatin v. 2 fix zselatin
6 - 7 ek sima liszt
1 l tej
16 ek kristálycukor
2 ek kakaópor
1/2 l tejszín
Teteje:
3 dl tejszín










Elkészítés:


Tészta elkészítése:A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük cukorral. Hozzáadjuk a vanília aromát és apránként szórjuk bele a lisztet, a sót. Lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Az egészet beleöntjük egy 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 15 -20 percig sütjük.

Krém elkészítése:A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és lassan hozzákeverjük a lisztet. Körülbelül 3-4 dl tejben. A megmaradt tejet felmelegítjük és beleöntjük a többihez. Nagyon sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Fél liter tejszínt keményre keverünk 4 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét 8 kanál cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt tojásos péphez, könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérje habot, a keményre vert tejszínt és a zselatint. A zselatin lapokat elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint. A kész krémet kétfelé osztjuk. Az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk. Az elkészült krémeket 15 percre hűtőbe tesszük. 15 perc eltelte után, felváltva egy kanállal rakjuk a sárga és a kakaós krémet a lapra. A krém tetejére 3 dl keményre vert tejszínhabot teszünk és ízlés szerint díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük.


256. Habos Sarolta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós sütemény krémmel töltve
Diós sütemény krémmel töltve

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Egy 25 x 38 c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
 Pudingos mákszelet
Pudingos mákszelet

Mákkrém készítése: A mákkrémhez tegyük fel a tejet melegedni, keverjük hozzá a cukrokat. Amikor már gyöngyözik az oldala, keverjük hozzá a lekvárt, és főzzük néhány percig. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia diós krémes
Francia diós krémes

sütőt előmelegítem 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Habos almás
Habos almás

A tésztához tojásokat kettéválasztjuk és a sárgákat habosra, fehérre keverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük. A cukros krémhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk