2 dl langyos tej
2 dl langyos víz
1 dl olaj
1 db tojásfehérje
1 dkg élesztő
65 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
8 g só
A töltelékhez:
15 dkg sajt
Tetejére:
1 db tojássárgája
Szezámmag vagy mák
A tejet, vizet, olajat összeöntjük, beletesszük az élesztőt, a tojásfehérjét, összekeverjük, majd beletesszük a sót, végül a lisztet. Alaposan összekeverjük, összegyúrjuk, és egy óra hosszát kelesztjük. Újra átgyúrjuk, majd a tésztát elfelezzük, az egyiket letakarjuk, hogy ne száradjon ki. A másikat vékonyra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, két oldalról behajtjuk a közepére, megint megkenjük olvasztott vajjal, majd alulról és felülről is középre hajtjuk. Félretesszük, és a másik tésztával is így járunk el. Ezután kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, szorosan feltekerjük, három ujjnyi darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 25 percig pihentetjük. Ezután lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk a maggal és 180 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük.
piskótát sütünk (a fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk az eritritet, majd a tojássárgájával is 3-4 percig verjük, utána óvatosan belekeverjük a kakaóport és egy 25×30 cm-es tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muffin hozzávalóit összekeverjük. Muffinformába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tejszínt, a porcukrot, a zselatinfixet felverjük, majd ételfestékkel me...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját habosítottam a cukorral. Hozzáadtam a sütőporral kikevert rizslisztet, alaposan átkevertem, majd óvatosan belefor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz