menu

Családireceptkönyv.hu

516. Hólabda, kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 tojás sárgája
20 dkg cukor
2 ek kakaó
1 cs sütőpor
8 tojásfehérjehab
8 ek forró víz
25 dkg liszt

krém:
5 dl tej
10 dkg liszt
20 dkg margarin
4 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
rum


forgatás: kókuszreszelék

máz: 8 dkg vaj
8 dkg cukor
2 dkg kakaó

Elkészítés:


Hozzávalókat felezni, 2 db piskótát sütni,.40 x 28 cm tepsibe. 180 fok 15 perc. Ha kihűlt pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,
krémmel tölteni és a külsejét is bekenni.
Krém: A tejet a liszttel sűrűre főzzük, és ha kihűlt hozzákeverjük a többi hozzávalót és megkenjük a kis korongokat. Kókuszba forgatjuk. A tetejére csoki máz.

516. Hólabda, kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsuzsi szelet
Zsuzsi szelet

A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz felett habosra keverem. Amikor habos, leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom, és 4 lapot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Lágy habroló olasz habbal
Lágy habroló olasz habbal

A lisztből, tejfölből, kockára vágott vajból tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük, 3 órát pihentetjük. Előkészítjük a roló sütőformákat, vajjal vagy olajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túró Rudi fagylalt
Túró Rudi fagylalt

A túrót egy villával összetörjük és egy tálba tesszük. A habot felverjük, a citromhéjat, a cukrot és a vaníliát hozzákeverjük, összedolgozzuk a túróval. A csokit apróra törjük, vag...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kati szelet
Kati szelet

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk. Krém: Ha kisültek, az egyik lapot belemorzsoljuk a vaníliás tejb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk