menu

Családireceptkönyv.hu

396. Krumplis pogácsa 1.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 közepes burgonya (áttörve kb. 35 dkg)
15 dkg zsír
2,5 dkg élesztő
½ -1 dl tej
2 púpozott teáskanál só
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl

Elkészítés:


A krumplit héjában megfőzni. Sós vízben, még forrón meghámoztam őket és krumplinyomón áttörtem. Teljesen hidegre hagytam hűlni.
A lisztet elkevertem a sóval,majd beletettem a zsírt és jól eldolgoztam. Hozzátettem a tojást is, majd a pici cukros tejben felfuttatott élesztő következett. Az áttört krumplit is hozzáadagoltam, végül a tejföl került bele utoljára.
Lisztezett munkalapon kb. 1,5 – 2 cm vastagra nyújtottam, a tetejét késsel bevagdaltam és a nagy pogácsa szaggatóval kiszaggattam a pogácsákat (6 cm). Az oldalukat megsodortam egy kicsit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem őket, a tetejüket egy pici tejjel lekevert tojás sárgájával kentem meg. Fél óra hosszat pihentettem.
Légkeveréssel 180ºC-on 30-35 perc.

396. Krumplis pogácsa 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
SAJTOS HÁROMSZÖGEK
SAJTOS HÁROMSZÖGEK

Az élesztőt tejben felfuttatom, a hozzávalókat összedolgozom és 4 egyforma cipót formálok. Keleszteni nem kell. Nagy tepsi méretűre nyújtom a cipókat, majd az elkészített töltelékk...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom vajas pogácsa, bögrésen
Finom vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Burgonyás pogácsa
Pogácsa - Burgonyás pogácsa

1. Kenyérsütőgép üstjében: a lisztben elkeverem a cukrot és a főtt, áttört burgonyát. 2. A margarint, tojássárgát és a sót beleteszem az üstbe, ráöntöm a lisztes keveréket, mel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sós stanglik
Sós stanglik

A liszttel elmorzsoljuk a margarint és a zsírt. Majd belekeverjük a sót. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojások sárgáit. Az egészet ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk