Tészta:
100 g 405-ös típusú liszt (¾ csésze + 1 evőkanál)
250 g margarin (8,8 uncia)
200 g 405-ös típusú liszt (1⅔ csésze)
1 tojássárgája
2 evőkanál ecet
100 ml víz (⅓ csésze + 1 evőkanál)
1 teáskanál só
A kenéshez:
2 tojássárgája
Krém:
500 ml tej (2 csésze)
74 g vaníliás pudingpor vagy kukoricakeményítő (½ csésze + 1 evőkanál)
3 evőkanál cukor
1 tk őrölt vanília
400 ml 30%-os tejszín (1⅔ csésze + 1 evőkanál)
2 evőkanál porcukor
Liszt, só, tojássárga,víz, ecet össze. 20 perc pihi.
Liszt, vaj össze gyúrni, 15 perc pihi. hütő
krém: tej, pudingpor főz , cukor, vanilia, sűrűre főzni, pihi
rugalmas, puha tészta nyújt, Közepébe vajast 4 oldalt ráhajt, kinyújt.
hajt balról középre jobb rá.15 perc hűtő
90 fok fordít, nyújt, 4-be hajt jobb,bal és egymásra .pihi
nyújt, 3-ba hajt, 15 perc pihi
nyújt, csíkokra vág,
Felteker tölcsérre, Leken tojássárgával.
Sütés: 230°C 12 perc felső/alsó fűtésen
krémhez tejszín,cukor fel ver, össze pudingóssal és tölt tészta
https://www.youtube.com/watch?v=gaMREGiBZcI&ab_channel=EinfacheRezepte
A kakaót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral meg az olajjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük mindegyikkel. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ganache-hoz a fehér csokoládét apróra vágjuk. A habtejszínt az akácmézzel és a vaníliarúd magjaival forrásig melegítjük, majd beledobjuk az apróra vágott fehér csokoládét, és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot megfőzőm, hagyom kihűlni. 2. A vajat a cukorral felhabosítom, utána egyenként mennek bele a tojások. 3. A lisztet, sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem, b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a porcukorral és a vajjal összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a tejet is, melyben feloldjuk a szalakálit. Ezután egy mérleg segítségével hét egyenlő részre osztjuk a tésztát, m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes