30 dkg liszt
12 dkg zsír
2 ek tejföl
só
töltelék
20 dkg darált mák,
15 dkg porcukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db tojás.
kenéséhez
baracklekvár.
Először a tölteléket készítjük el. A tejben felfőzzük a búzadarát, belekeverjük a mákot és hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük a grízes mákot és óvatosan a tojások keményre vert habját.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a zsírral és a tejföllel. Kétfelé vesszük a tésztát, felét kinyújtjuk alaposan kizsírozott tepsibe fektetjük, tetejét vékonyan megkenjük a barack lekvárral. Erre kenjük az elkészített tölteléket, ráfektetjük a második kinyújtott lapot. Tetejét villával meg szurkáljuk, hogy a gőzök távozni tudjanak.
Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Hűlés után kockákra vágjuk, tetejét porcukrozva tálaljuk. 38×30-as tepsiben készült.
A tojásfehérjékből egy pici sóval habot verünk, aztán hozzáadjuk a porcukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Végül fakanállal lazán belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet is....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam, hozzádaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat. Hozzáadtam a tojássárgáját is, és gyors mozdulatokkal egynemű tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém készítése: A pudingport a cukorral,tejjel,ananászlével felfőzzük,majd kihűtjük. A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig kivájjuk óvatosan. A kivájt részt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg és csumázzuk ki az egész almákat, majd szeleteljük fel azokat körülbelül 1 cm vastag szeletekre. Magozzuk ki a szilvákat és szeleteljük ezeket is fel. Kenjünk ki va...
Elkészítési idő: 45+40 perc Nehézség: Közepes