40 dkg finomliszt
10 g sütőpor,
1 csipet só,
15 dkg cukor,
12 dkg darált mák,
1 egész citrom reszelt héja,
3 dl tej,
3 dl étolaj,
3 db egész tojás,
lekvár, gyümölcs
tetejére porcukor
Tepsi 32×23, sütés előmelegített, alsó+felső, 190 fok, 30 perc tűpróbával.
Az alapanyagokat a felsorolásnak megfelelően egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk és megsütjük!
A meggyet a hozzávalókkal megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a fele mennyiséget kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Meghintjük vékonyan zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. ♥ A töltelékhez az almát meghámozzuk, és apróra kockákra vágjuk. A margarint egy főzőedényben felo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, porcukorból, kakaóból, darált dióból, tojássárgából és vajból tésztát készítünk. Fóliába csomagoljuk, legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű