13 dkg vaj
2 db tojás
15 dkg cukor
1,5 tk fahéj
20 dkg liszt
2 tk sütőpor
2 db savanykás alma
porcukor
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A vajat megolvasztani, hűlni hagyni. Hozzá cukor, fahéjat, majd habosra keverni a tojásokkal.
Liszt, sütőpor a vajas masszába forgatni . Formába tenni.
A meghámozott, kicsumázott almát vékony szeletekre vagy cikkekre vágni, és a nyers tésztába nyomkodni . Megszórni cukorral,fahéjjal, és kb. 25 perc sütés. Porcukorral megszórni.
A banánokat karikára vágjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel. (megforgathatjuk kakaó vagy karobporban is, csak azt egy másik tálban). A banánt, avokádót, a citrom levét és a mézet...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA morzsához tegyük bele egy tálba a felkockázott hideg vajat, majd adjuk hozzá a lisztet és a zabpelyhet. Az ujjainkkal morzsoljuk bele a vajat a zabpelyhes-lisztes keverékbe, amíg...
Elkészítési idő: 15+55 perc Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összedolgozzuk. (Aki rum helyett rumaromát használ, a folyadék mennyiségét egészítse ki 3 dl-re, mert különben nem áll össze.) A tésztát kókuszreszeléken vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és lisztezett tepsibe öntjük. Kimagozott meggyel bőven megszórjuk. Előmelegített sütőben sütjük tűpróbáig. Nagyon finom félérett sárgabarackkal és s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű