150 g vaj
150 g porcukor
késhegynyi vaníliapor
1 citrom héja
2 db egész tojás
250 g liszt
Tölteni:
házi sárgabarack lekvár
Tetejére:
olvasztott csokoládé
Az összes hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A vajat a porcukorral robotgéppel alaposan ki kell habosítani, hogy nagy térfogatú és megfelelő lágyságú legyen!
Amikor elkészül a tészta, utána azonnal tegyük a habzsákba és nyomjuk ki a kis korongokat!
A sütőt 190 fokra előmelegítem.
A sima csöves habzsákot előkészítem.
Vajat, vaníliát, porcukrot kézi robotgéppel habosra keverem.
Egyenként hozzáadom a tojás sárgákat és a reszelt citromhéjat, elkeverem a tésztát.
Végül hozzáadom a lisztet és spatulával homogénre keverem.
Sima csöves habzsákba teszem a tésztát és sütőpapírral fedett tepsire apró korongokat nyomok.
Két tepsivel egyszerre sütöm. Légkeverésen
Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 8-10 perc alatt sülnek meg. Nem kell barnára sütni! Akkor jó, ha a széle picit pirulni kezd.
Amikor kihűlnek, házi sárgabarack lekvárral kettesével összeragasztom a korongokat.
Olvasztott csokoládéval díszítem a tetejét. 38 db Néró sütemény lett ebből a mennyiségből.
A vizet felforralom az olajjal,vanília cukorral,sóval ha forr hozzá rakom a lisztet ,akkor jó ha elválik az edény falától,és rezgősé nem válik.Hideg edénybe rakom pár percet várok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, és a margarint. 2. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. 3. Ezután 1 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához keverd el a lisztet a sütőporral. Morzsold össze a vajjal, majd dolgozd össze a liszttel, a tojássárgájával, a kétféle cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejföllel....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű