menu

Családireceptkönyv.hu

415.Sós hájas tészta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta összetétele:
BL55 Finomliszt: 550 g
Só: 12 g
Cukor: 5 g
Tojássárga:
Darált sertésháj: 20 g
Tejföl: 60 g
Reszelt sajt: 100 g
Ecet (20%): 2 tk.
Szódavíz/Szénsavas ásványvíz (esetleg csapvíz): 250 ml


Háj előkészítése a tészta rétegzéséhez:
Darált sertésháj: 330 g
BL55 Finomliszt: 75 g

Elkészítés:


1. A tészta összetevőinek egyöntetű, jól kidolgozott tésztává dagasztása
2. A réteg képző háj összedolgozása a hozzá járó finomliszttel, majd lapos téglalap alakúvá formálása
3. Tészta érés: 30 perc
4. Tészta nyújtása, a háj belecsomagolása, hosszanti nyújtása és dupla hajtás elvégzése
5. Pihentetés: 10 perc
6. Nyújtás, szimpla hajtás
7. Pihentetés: 10 perc
8. Nyújtás, ismételt dupla hajtás
9. Pihentetés: 15 perc
10. A tészta készre nyújtása 4mm vastagságúra, majd egyenlő kocka, vagy téglalap alakok kivágása lehetőség szerint felforrósított késsel, de ennek a lehetőségnek hiányában simán késsel, vagy pizzavágóval. A kockák lekenése 1db felvert tojással (sütés után sötétebb, fényesebb felső felületet biztosít) vagy vízzel (világosabb, matt fényű felső felületet biztosít), majd megszórásuk reszelt sajttal, köményes sóval, magvakkal, vagy ízlés szerint választva. A süteményeket a sütőlemezen kellő távolságra egymástól kell elhelyezni.
11. Sütés: 220 C°-ra előmelegített száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell behelyezni, majd 15-20 percig sütni. A sütési idő másfajta méret, vagy másfajta kialakítás esetén lehet ettől eltérő.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hájas leveles tészta - Sós sütemények - Gábor a Házi Pék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Kukoricás-sonkás töltött korongok
Kukoricás-sonkás töltött korongok

Langyos tejből, cukorból és élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott margarint. Lágyabb tésztát gyúrunk, majd kelni hagyjuk. Amikor megkelt, kiny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bögrés vajas pogácsa
Bögrés vajas pogácsa

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel simá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Töpörtyűs pogácsa (paleo recept)
Töpörtyűs pogácsa (paleo recept)

A liszthez adjuk a tojássárgáját, a tepertőkrémet és a vizet, majd összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, a felét a masszához adjuk, mixerrel összekeverjük, majd óvatosan sp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós-sajtos csiga
Sós-sajtos csiga

Tészta alapanyagait összegyúrni, 3 részre osztani, késfok vastagra nyújtani, és a töltelékkel megkenni. Felcsavarni, mint a beiglit. Hűtőbe tenni, másnap nagyon vékonyra szelni, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk