50 dkg darált háztartási keksz
5 ek. kakaópor
3 ek. baracklekvár
0,5 dl rum
5 dkg vaj
5 ek. porcukor
kb. 3 dl tej
a krémhez:
3 dl tej
3 ek. liszt
1 tk.vaníliakivonat
5 ek. porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 kk. olaj
Először a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a vaníliával, a cukorral és elkeverem a vajjal meg a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozom annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjak. Három részre osztom és porcukorral megszórt deszkán a 20x30 cm lapokat nyújtok belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezem, erre kenem a krém felét, ráteszem a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedem.
Gőz fölött megolvasztom a csokoládét az olajjal és rákenem a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe teszem, majd kockára vágva tálalom.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. 2- Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn, a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent hozzávalót robotgéppel összedolgozunk és vajazott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütünk. Porcukorral megszórva, vagy lekvárral megkenve tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük. A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba tesszük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt: cukor, vaj, tojás, só. Alaposan elkeverjük, és tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű