50 dkg alma
30 dkg liszt
25 dkg cukor
5 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
1 citrom csipet
só
Az almát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, vagy reszeld le, és szórd meg fahéjjal. Hagyd addig állni, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját jól keverd ki a cukorral, a vaníliás cukorral, majd add hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és reszeld bele a citrom héját. Óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérjéből készült habot, végül pedig az almát.
Rakd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd meg. Legalább 15 percig ne nyisd ki a sütő ajtaját, nehogy összeessen a tészta! Ha már szép magas és aranybarna, végezz tűpróbát. Szúrj a piskóta legvastagabb részébe egy kést vagy hústűt. Ha hozzátapad a tészta, tedd vissza, ellenkező esetben kiveheted a sütőből. Ha kihűl, szeleteld fel.
A túrót, a cukrot, a tejfölt és a tojások sárgáját keverd össze, add hozzá a mazsolát is. Süsd ki a palacsintákat, amihez a receptet itt találod. Egy tűzálló tálat vajazz ki. A pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat összekevertem cukorral, hozzáadtam tojássárgáját, tejet és diót. Végül lisztet és havat összekevertem 4 tojásfehérjével. A tányért zsírral megtöröltem, és durva liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás fehérjét, (nem kell felverni), és az aromát. Krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Az ostyasü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a liszten kívül összemelegíteni.Hozzáadni fél kilól lisztet, 1 kk. szódabikarbónát, fél sütőport,. 4 cipóba osztani mindegyiket külön kinyújtani és a közép 2/3 részé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű