4 személyre:
4 lazac filé (egyenként 150-200 g)
1 teáskanál szárított oregánó
¼ Teáskanál őrölt paprika
¼ Teáskanál szárított kakukkfű
¼ Teáskanál feketebors
¼ Teáskanál Cayenne bors
Olívaolaj
Melegítsük elő a grillt 5 percig.
Keverjük össze a fűszereket egy tálban és forgassuk meg benne a lazac szeleteket.
Spricceljünk egy kevés olívaolajat a grillre, majd helyezzük rá a fűszeres lazac szeleteket. Süssük 2-3 percig mindkét oldalát, amíg a hal átsül és omlós lesz. Tálalás előtt pihentessük 5 percig.
Friss salátával, főtt újburgonyával és citromkarikával szervírozzuk.
A vöröshagymát nagyon apróra vágva megdinszteljük. A harcsát nagyobb kockára vágjuk, rátesszük a hagymára, meglocsoljuk citrommal, óvatosan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, kevés...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KözepesA megtisztított pontyot bevagdaljuk, majd bedörzsöljük ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal. Az előkészített halat a margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és krémesítsd. Ízlés szerint adhatsz hozzá pár csepp citromlevet is. Hűtsd be a makrélakrémet min. 10 percre.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű