2 tojás
0,5 teáskanál só
1 pohár, forró víz (kefires pohárral mérve)
1 pohár kefir (175 g)
1 pohár finomliszt (kefires pohárral mérve)
Késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor
Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalót is.
Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon, egyesével kisütöttem. 26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 nagy palacsinta lett belőle. 2 személy részére bőven elegendő.
Tölthetjük ízlés szerint. Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga.
Minden hozzávalót összegyúrunk. Kicsi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Villával kicsit lelapítjuk. 200 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször vajazzunk ki egy 7,5 cm átmérőjű tálalógyűrűt, és lehelet vékonyan hintsük ki kakaóporral. Tegyük a gyűrűt szilikonos sütőpapírral fedett sütőpapírra. A sütőt melegítsük el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta “száraz” hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, a tojást és a tejfölt. Kicsit nehezen fog összeállni, de a végén keksztészta állagú lesz. Ha kész, félrete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) Verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a többi hozzávalót is. 2.) A keksz tésztáját két zsírpapír között kb. fél centiméter vastagságúra nyújtsd ki. A felső zsírpapírt húzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű