50 dkg túró,
2 tojás,
2 evőkanál tejföl,
12 evőkanál búzadara,
1 evőkanál cukor,
Egy csipet só.
A túrót egy tálban villával jól szétnyomkodom, majd a közepébe ütöm a tojások sárgáját, és hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a sót, és jól elkeverem őket. A tojások fehérjét verjük habbá, majd óvatosan azt is keverjük a masszához. Ha még szeretnénk valami pluszt adni hozzá, adagoljunk egy kevés vaníliás cukrot, mazsolát és reszeljük bele egy él citrom héját.
Pihentessük letakarva egy fél órát, hogy a búzadara tudja magába szívni a nedvességet, és megdagadjon. Formázzunk a masszából kisebb gombócokat, és fövő vízbe dobjuk bele. Addig kell főzni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Majd kis olajon pirítsunk zsemlemorzsát, és forgassuk bele a gombócokat. Tálaláskor cukorral, tejföllel, vagy befőttel is kínálhatjuk.
1. A pudingport felfőzzük a tejben. Félretesszük hűlni. 2. A porcukrot, tojássárgáját, mézet, tejet és margarint gőz felett felfőzzük és ha már forró, beletesszük a szódabikarbóná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom és a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tojássárgáját robotgéppel fehéredésig, habosra keverem a kristálycukorral. Hozzáadom az étolajat, a tejet, a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük a ribizli kivételével. A vajat megolvasztjuk, kikenjük vele a muffin formát, a réteslapot egyenként 12 egyenlő részre vágjuk. A lapocsk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű