• 50 dkg tehéntúró
• 1 l zsíros házi tej
• 6 dkg vaj
• 1db tojás
• (tojás nélkül is működik a sajt, nem kötelező bele)
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 1 púpozott kávéskanál só
A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük, majd állandó keverés mellet 10 percig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik. (Nekem 10 perc alatt szépen össze is állt)
Egy kisebb tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt tálra tesszük és hagyjuk másnapig a spájzban száradni. (Én másfél napig hagytam száradni majd, mint a boltban lefóliázva betettem a hűtőbe további fogyasztásra)
A hagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük. A répát és a káposztát gyufaszál méretűre vágjuk. A húst a hagymához adjuk, és megsütjük benne. Sózzuk, borsozzuk. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent a turmixba, ízlés szerint még füszerezni... és kész
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét simára keverjük a tejjel, a tejszínnel és a mézzel. Ízlés szerint öntsünk bele kávélikőrt, ha "erősebb" fagyit szeretnénk, akkor ne sajnáljuk. :) Fagyigépbe öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű