20 dkg liszt
3 dl tej
kb. 2 dl szódavíz
2 egész tojás
pici só
1/2 dl étolaj
A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat. Minél több tejet teszünk a tésztába, annál ízletesebb lesz, akár csak tejjel is készíthetjük.
Ha mégis elrontottad? Ne öntsd ki a tésztát, hanem egy nagy lendülettel öntsd a sütőbe, és süsd meg ál-császármorzsának.
A lisztet elkeverjük a sóval meg a sütőporral. Robotgéppel habosra verjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, azzal is jól elkeverjük, végül a vaníliával. Öntsük hozzá a lisz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük. 2.) A többi hozzávalót konyhai robotgéppel habosra keverjük. 3.) Az olajjal megkenjük a kuglófformát (vagy kivajazzuk) és beliszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot a vajjal és a mézzel felolvasztom. Közben kibélelek zsírpapírral egy kisebb tepsit, beleszórom a száraz anyagokat, majd ha felolvadt a cukros vajas méz, az egészet ráborít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTészta: 2 csomag gesztenyemasszát össze dolgozunk 25 dkg darált keksszel, 10 dkg rámával, majd egy (1) cm vastagra kinyújtjuk. Krém: 9 dl tejben megfőzünk három csomag vaníliás pu...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű