menu

Családireceptkönyv.hu

Eper-Joghurtos Mousse Torta Málnazselével


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kekszes alap:

1 csomag Győri Zabfalatok
12 dkg olvasztott Rama vaj

Mousse:

50 dkg eper
ízlés szerint nádcukor
4 dl natúr joghurt
3 dl Meggle Cukrászhab
2 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (2x10gr)

Málnazselé:

40 dkg málna (fagyasztott is jó)
ízlés szerint nádcukor
1 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (10gr)
kevés víz

Elkészítés:


Az olvasztott vajjal összekeverjük a ledarált zabkekszet. Egy 28 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimitjuk kanállal a kekszes morzsát, majd hütőbe tesszük.

A lecsumázott epret megmossuk, botmixerrel pürésítjük. Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre forrni, ízlés szerint tehetünk hozzá nádcukrot, ha forrni kezd levesszük a tűzről. A két csomag zselatint elkeverjük kevés hideg vízzel és a felforralt eperhez keverjük csomómentesre. Hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt felverjük kemény habbá. Az epres pürét összekerjük a natúr joghurttal alaposan, majd a tejszínhabot is belekeverjük kézi mixerrel. Ráöntjük a kekszes alapra és legalább 2 órát hűtjük a hűtőbe, hogy a zselatin megkössön.

A megmosott málnát pürésítjük botmixerrel, adhatunk hozzá kevés vizet és nádcukrot is. Felforraljuk majd belekeverjük a kevés hideg vízzel elkevert zselatint, és csomómentesre keverjük.
Hagyjuk kihűlni.

Ráöntjük a megdermedt epres-joghurtos részre, és hagyjuk hűlni akár egy éjszakán át.
Ízlés szerint díszíthetjük gyümölcsökkel!

Eper-Joghurtos Mousse Torta Málnazselével

Kinek a kedvence ez a recept?


Begezi
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veronika
Amerika: Sour Cherry Pie
Amerika: Sour Cherry Pie

1. Take one disc of dough out of the fridge and let it sit on the counter for a few minutes to soften slightly for easy rolling. On a floured surface, roll the dough out into a 30...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Körtés palacsinta
Körtés palacsinta

A tojást felverjük a tejjel, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, és a végén az ásványvizet. Ha kész a massza, egy órát pihentetjük. Pihenés után minden palacsinta előt...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Túrógombóc ketogén
Túrógombóc ketogén

Összekeverni, forró, sós vízben kifőzni. Édesítős tejföllel leönteni.

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Zserbós pohárkrém
Zserbós pohárkrém

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. A hűtött tejszínt a sóval kemény habbáverjük egy kézimixer segítségével. Először egy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk