menu

Családireceptkönyv.hu

Étcsokis -Mangó Mousse Torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kakaós piskóta:
4 tojás
10 dkg nádcukor plusz két –három evőkanál kristálycukor a tojásfehérjébe
1 vaníliás cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg liszt
1 dl olaj
1 dl tej
kb fél csomag sütőpor
csipet só
Mangó mousse:
350 g mangó darabolva (2-3 db mangó)
2 db Dr.Oetker Zselatin
200 g habtejszín hidegen
pici citromlé (opcionális)
pici cukor ha nem lenn édes
Étcsokoládé mousse:
2 tojássárgája
100 g tej
20dkg étcsokoládé
1 vagy 1,5 db Dr.Oetker Zselatin
200 g habtejszín hidegen
Étcsokoládé Ganache:
10 dkg étcsokoládé
2-3 dl habtejszín

Elkészítés:


A piskótát megsütjük és kettévágjuk. A teteje részt fel lehet használni bárminek, vagy csak magában megenni.
Mangó mousse: Ehhez a darabolt mangót homogénre pürésítjük, botmixerrel és forrpontig melegítjük. A zselatint 1-2 kanál hideg vízben feloldjuk és a forró mangópürével összekeverjük. Hagyjuk kicsit hűlni. A hideg tejszínből habot verünk, és ezt is a mangós mousse alapba forgatjuk. Kóstolunk, és ha szükséges, pici citromlével, esetleg porcukorral ízesítjük. A mangó mousse-t a tortaformába a piskótalapra öntjük, és behűtjük.
Csoki mousse: A tejet a tojássárgájával csípősre melegítjük (80 fok), majd belekeverjük a kevés hideg vízben feloldott zselatint, és az aprított étcsokit. Homogénre keverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg tejszínből habot verünk, és a kihűlt csokis masszához
forgatjuk. Ezzel a csoki mousse kész is, mehet a mangós réteg tetejére, vagy előbb a csoki mousse jöhet. Behűtjűk ezt is.

Ganache: Ehhez a tejszínt forrpontig melegítjük, és az aprított csokira öntjük. Két perc várakozás után homogénre keverjük, és a torta tetejére öntjük.

Étcsokis -Mangó Mousse Torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejberizs
Tejberizs

Ugyanazzal a bögrével mérünk ki mindent. (Én egy 2,5 decis bögrével dolgozom. A tejet összemelegítjük a vízzel. Mikor kezdene felindulni, belekeverjük a cukrokat, fahéjat, vanil...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Somlói galuska
Somlói galuska

Először a piskótákat kell megsütni. A fele mennyiségből, tehát 4 tojás és 4 kanál lisztből egy vaníliás, valamint a másik adagot kakaósnak. A fehérjéket kemény habbá verjük, a tojá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti
Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti

A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, és csipetnyi sót hozzáadva. Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat ( még haszn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Tortakrém régi
Tortakrém régi

2.5dl tej 1 tojás.2.5 dkg liszt,felfőzni és kihűlésig keverni. 25 dkg vajat 15 dkg p.cukorral kikeverni hozzá 1 k forró víz és 2 k citromlé.összekeverni a kettőt.Csokikrémhez 2 k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk