egy 10 cm-es friss gyömbérdarab, héjastul
3 biocitrom
400 g méz
Először is meg kell mosni a gyömbért, majd héjastul le kell reszelni. A citromot héjastul kockázzuk fel kis darabokra, de a magokat szedjük ki, a többi részt pedig tegyük bele egy tiszta, lezárható befőttes üvegbe, és egy botmixerrel pépesítsük össze a gyümölcs darabkákat.
Erre szórjuk rá a reszelt gyömbért, és alaposan keverjük össze. A végén pedig kanalazzuk rá a keverékre a mézet, ismét keverjünk egyet az egészen. Ennyi az egész.
Reggeli közben fogyasszunk el a dzsemből egy kiskanálnyi mennyiséget, amíg el nem fogy.
A hideg időjárásnak köszönhetően a levegő tele van vírusokkal és baktériumokkal, így sajnos elkerülhetetlen, hogy a mi szervezetünk találkozón velük. Szerencsére van megoldás arra, hogy immunrendszerünket kellőképp felkészítsük és megerősítsük, erre az alábbiakban mutatunk egy receptet.
1. A tojásokat felverjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, és átkeverjük. 2. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és alaposan átkeverjük. 3. A pizzaformát kibéleljük sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt aprítógépben egészen apró morzsára daráljuk. Az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk. A masszát nedves kézzel belenyomkodjuk a pizzasütő tepsibe. 20 percre betessz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 kanál olajon a hagymát és a fokhagymát néhány percig pároljuk, majd lehűtjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsa 2/3 részét, a sonkát, a már megpárolt hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű