menu

Családireceptkönyv.hu

Diós tejszínszelet, sütés nélkül!


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:

20 dkg háztartási keksz
10 dkg apróra tört dió
10 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál tejszínhab

A középső réteghez

10 dkg vaníliás keksz
2 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej

A krémhez:

1 tejszínes pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix

A tetejére:

5 dkg csokoládéreszelék, vagy kakaópor

Elkészítés:


Elkészítése:

A háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, megfőzzük és kihűtjük. A habot felverjük, hozzákeverjük a cukrot és a habfixet, majd a kihűlt pudingot is belekeverjük. A fele krémet rákenjük a kekszes alapra és 15 percre hűtőbe tesszük. A vaníliás cukrot feloldjuk a tejben és ebbe áztatjuk a vaníliás kekszet, majd ráhelyezzük a krémre. A maradék krémet ráhalmozzuk, majd megszórjuk a reszelt csokoládéval, vagy a kakaóporral. Lehűtjük és szeletelhetjük is. Vizes késsel szeleteljük, mert a krém megszilárdul, de ettől még mázolódhat!

Diós tejszínszelet, sütés nélkül!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsom szelet
Paradicsom szelet

A tésztához valókat összegyúrjuk. Három részre osztjuk és 3 lapot sütünk A búzadarával és a cukros tejjel tejbegrízt készítünk és hagyjuk teljesen kihűlni A vaníliát a vajjal kik...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Málnás,tejszínhabos süti
Málnás,tejszínhabos süti

Előkészítés: Az összetevőkből piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni. Elkészítés: A tejszínt géppel habbá verjük. Ha a tejszínhab már majdnem kész, lassan adagolva belekeverjük a kienge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csokikrém recept:
Csokikrém recept:

A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Borcsi szelet
Borcsi szelet

Elkészítési idő: 8-10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk