Hozzávalók:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
3,5 dl habtejszín
400 g édes keksz, vagy esetleg piskóta tallér
Bevonat:
45 g vaj
3 evőkanál tej
45 g kakaópor
150 g porcukor
Elkészítés:
Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral. Belekeverjük a hideg tejszínt.
Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, tehát lehet, hogy itt-ott le kell vágni a kekszekből.
A keksz tetejére ráöntjük a pudingos-tejszínes krémet.
Ez után megint keksz réteg következik, majd megint egy puding réteg. A tetejére keksz jöjjön.
Bevonat:
Mikróban megolvasszuk a vajat és belekeverjük a tejbe. Ehhez jön még a kakaópor és a porcukor. Összekeverjük őket. Kicsit híg mázat kapunk, amelyet a kekszes rétegre öntünk és szépen elsimítjuk. (Sokszor dupla adag bevonattal dolgozom).
Egy éjszakán át hűtőben tároljuk, majd jóízűen elfogyasztjuk.
Kezdőknek is bátran ajánlom ezt a sütit, hiszen nincs vele sok gond, mégis garantáltan be lehet érte zsebelni az elismerést :-)
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsi mérete 28 x 30 cm
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézELKÉSZÍTÉS: Keverjük össze alaposan a lisztet, a sütőporral, és a zsírral. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot, és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk 6 egyenlő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű