60 dkg liszt
10 dkg vaj
2.5 dkg élesztő
1 kk cukor
1 dl tej
1 ek.tejföl
1 t.sárgája
2 kk só
Hajtogatáshoz
5 dkg vaj
R.sajt
Tetejére
1 t.sárgája
R.sajt
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben a cukorral.
A lisztet a vajjal, tojással, sóval,tejföllel és a megfuttatott élesztővel jól meggyúrjuk. Duplájára kelesztjük.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük vajjal megszórjuk a sajttal. Majd egy szimpla és egy dupla hajtás után 20percet pihentetjük. Ezt 3x ismételjük.
Amikor ez kész kinyújtjuk, éles késsel kockákra vágjuk, megkenjük tojással, sajttal és 15 percet pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A tésztát forrón kell lehúzni a nyélről. Egyforma darabokra vágni és nyomózsákkal a krémet beletölteni a tésztákba úgy hogy a két végén a krém kilátszódjon. A végeket reszelt sajtb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelt tésztát készítek, hagyom duplájára kelni. 2. Lisztezett deszkára borít...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt langyos tejben a cukor hozzáadásával megfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és 20 dkg. sajtot. a sót. Jól összegyúrjuk. Félóránként két...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes