Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg darált tepertő
10 dkg zsír
5 dkg élesztő
só, bors, köménymag
1 tojás a megkenéshez
1 dl tejföl
Ahogyan készítem:
Az élesztőt felfuttatom egy kis langyos tejben egy csipet cukorral.
A lisztet, a tepertőt és a zsírt, sót, borsot elmorzsolom, majd beleteszem az élesztős tejet, a tejfölt és összegyúrom. Pihentem fél órát, majd kinyújtom és összehajtom kétszer egymás után, ekkor már nem kell pihentetni. Végül ujjnyi vastagra kinyújtom, és kicsi pogácsákat szaggatok belőle. Tepsin pihentem kb 20 percet. Megkenem tojássárgájával, megszórom köménymaggal. Előmelegített sütőben kb 13 perc alatt készre sütöm.
A tésztához az élesztőt a lisztbe morzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Közben a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk. Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elkeverjük a sót, sütőport, majd a /margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel összedolgozzuk, hozzáadjuk a sót, pici cukrot, és a szitán áttört túrót. Egy óráig hűtőszekrényben pihentetjük, utána sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű