menu

Családireceptkönyv.hu

Keksz szalámi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

25 dkg egész háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 dl tej
2 dl kifőzött kávé
3 ek. kakaópor /cukrozatlan/
rumaroma /ízlés szerint/

Szóráshoz:

porcukor

Elkészítés:


Elkészítése:

A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfolóval egy kicsikét összetörjük, majd ezt is beleöntjük a tálba.

A tejet és a kávét egy lábosba feltesszük melegíteni a tűzhelyre, közbe bele tesszük a cukorral elkevert kakaóport és a margarint … de csak addig melegítjük, míg el nem olvad a cukros kakaó és a margarin.

Ha már elolvadtak akkor ráöntjük a kekszekre. Jól összekeverjük. Rumaromát is beleöntjük, majd megint összekeverjük a masszát.

Folpackot kiterítjük az asztalra, majd a massza felét rákanalazzuk és rúd alakúra formázzuk, majd szorosan feltekerjük a fóliát.

A massza másik felével is ugyan így járunk el. (Két rúd keksz szalámi lesz)

Legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe. Mielőtt felszeletelnénk megszórjuk porcukorral.

Tipp: Úgy is ellehet készíteni, hogy az őzgerinc formát kibélelünk folpackkal és abba kanalazzuk a masszát, jól bele nyomkodjuk …

Jó étvágyat kívánok!

Keksz szalámi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás pite facebookról
Almás pite facebookról

Elkészítés: Az almát mosd meg, hámozd meg, reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Tedd addig félre, amíg elkészíted a tésztát. Egy tálban morzsold el a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zserbó golyó
Zserbó golyó

A darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kics...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Habos diós kifli Borbás M.
Habos diós kifli Borbás M.

Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Isler
Isler

A lisztet a darált dióval meg a cukorral elvegyítjük, majd a vajjal, a tojássárgájával és a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább egy órára lehűtjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk