Hozzávalók:
25 dkg egész háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 dl tej
2 dl kifőzött kávé
3 ek. kakaópor /cukrozatlan/
rumaroma /ízlés szerint/
Szóráshoz:
porcukor
Elkészítése:
A darált kekszet egy nagy tálba beleöntjük. Az egész kekszeket egy nylon zacskóba bele tesszük (Én 3-rom zacskót összeraktam, hogy ne szakadjon szét) és húsklopfolóval egy kicsikét összetörjük, majd ezt is beleöntjük a tálba.
A tejet és a kávét egy lábosba feltesszük melegíteni a tűzhelyre, közbe bele tesszük a cukorral elkevert kakaóport és a margarint … de csak addig melegítjük, míg el nem olvad a cukros kakaó és a margarin.
Ha már elolvadtak akkor ráöntjük a kekszekre. Jól összekeverjük. Rumaromát is beleöntjük, majd megint összekeverjük a masszát.
Folpackot kiterítjük az asztalra, majd a massza felét rákanalazzuk és rúd alakúra formázzuk, majd szorosan feltekerjük a fóliát.
A massza másik felével is ugyan így járunk el. (Két rúd keksz szalámi lesz)
Legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe. Mielőtt felszeletelnénk megszórjuk porcukorral.
Tipp: Úgy is ellehet készíteni, hogy az őzgerinc formát kibélelünk folpackkal és abba kanalazzuk a masszát, jól bele nyomkodjuk …
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítés: Az almát mosd meg, hámozd meg, reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Tedd addig félre, amíg elkészíted a tésztát. Egy tálban morzsold el a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet és a diót összekeverjük, majd összegyúrjuk annyi sárgabaracklekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Kis golyókat formálunk belőle, és hűtőbe tesszük, hogy kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a darált dióval meg a cukorral elvegyítjük, majd a vajjal, a tojássárgájával és a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább egy órára lehűtjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű