menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos perec


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 50 dkg rétesliszt ,1 cs. sütőpor, 25 dkg Rama, 15 dkg reszelt Ementali sajt, 2 tojássárgája , kb 2dl tejföl, 1 ek. só. Az összes hozzávalót összegyúrni 4 mm vastagra nyújtani, A maradék 2 tojásfehérjét habbá verni azzal kell lekenni a tésztát és mehet rá még 10 dkg reszelt sajt.Lehet szaggatni vagy csak vékony szeletekre vágni. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütni.

Elkészítés:


Az összes hozzávalót összegyúrni 4 mm vastagra nyújtani, A maradék 2 tojásfehérjét habbá verni azzal kell lekenni a tésztát és mehet rá még 10 dkg reszelt sajt.Lehet szaggatni vagy csak vékony szeletekre vágni. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütni.

Sajtos perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Tejfölös pogácsa
Pogácsa - Tejfölös pogácsa

1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérem és összegyúrom. 2. 1 órahosszát kelesztem. 3. Ezt követően átgyúrom a tésztát és kb. 1 cm vastagságúra kinyújtom. 4. Pogácsaszaggat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Krumplis pogácsa Mamactól
Krumplis pogácsa Mamactól

Az anyagokat jól összedolgozzuk, ½ óráig pihentetjük, majd elkészitjuk a pogácsákat. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, m...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Pogácsa (dédimama-féle)
Pogácsa (dédimama-féle)

A lisztet kétfelé osztom: 30 dkg liszthez hozzágyúrok egy tojást, a szétmorzsolt élesztőt, sót és kb. a fél tejfölt. A 20 dkg lisztet összegyúrom a margarinnal és a maradék tejfö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Tejfölös vajas pogácsa – lélekmelengető házias finom
Tejfölös vajas pogácsa – lélekmelengető házias finom

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a tojások sárgáját és a sót is. Beledolgozzuk az élesztős tejet és jól össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk