menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos roló


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 20 darab nagy vagy 40 darab kis roló formához
- 1 csomag leveles tészta (500 g)

A töltelékhez:
- 4 tojássárgája
- 3 dkg liszt
- só ízlés szerint
- őrölt szerecsendió (elhagyható, de finom pikáns ízt ad a krémnek - viszont óvatosan vele, mert elég intenzív íze van)
- 2 dl tej
- 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj (vagy margarin)
- 20 dkg reszelt trappista sajt

+ a tetejére felvert tojás

+ 5 dkg reszelt trappista sajt a rolók végeire

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A krémhez a lisztet simára keverjük a tojássárgákkal, fűszerezzük a sóval, szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejet és a reszelt sajtot is és alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük a krémet. (Gyorsan hűteni úgy lehet, hogy a tálat hideg vízbe állítjuk és folyamatosan kevergetjük a krémet - pillanatok alatt kihűl.)
2. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat és kihabosítjuk a krémet.
3. A kiolvadt leveles tésztát kinyújtjuk vékonyra és 2 cm széles csíkokra vágjuk, melyet rácsavarunk srégen a roló formára. (ha szeretnénk, hogy nagyon könnyen lecsússzon a tészta sütés után a formáról, érdemes picit bekenni a formát vajjal.
4. A tésztát sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük a felvert tojással és előmelegített, 200 fokos légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük. A megsült tésztát levesszük a formáról és hűlni hagyjuk.
5. A krémet beletesszük egy habzsákba (vagy egy zacskóba, melynek sarkát kivágjuk) és belenyomjuk elosztva minden rolóba. (nem kell túl sok krém egy-egy rolóba, de ügyeljünk arra, hogy egyenletesen helyezkedjen el a krém benne)
6. Majd a rolók végeit belemártjuk a reszelt sajtba.

Sajtos roló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Extra sajtos croissant
Extra sajtos croissant

A tésztához a hozzávalókat kimérjük és összegyúrjuk. Hagyjuk tíz percet pihenni. A pihenés után kinyújtjuk és a szoba-hőmérsékletű margarint rákenjük, majd először jobbról, aztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Kréker
Kréker

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. Vegyítsük össze a mandulát a Himalája sóval (ha mást is teszünk bele pl. finomra aprított friss rozmaringot, akkor azzal is). Egy másik tálban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anni
Sörkifli
Sörkifli

-A langyos édes tejben megfuttatjuk az élesztőt. -A lisztet a keverőtálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, olajat és az élesztős tejet, majd jól összedolgozzuk. -A margarint jó h...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túros pogácsa szamos
Túros pogácsa szamos

A lisztet a vajjal és a sóval eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a finomra tört túrót, végezetül a porcukrot és az élesztőt is beledolgozzuk a tésztába. A tejet a tésztához öntjük és si...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk