menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos tallér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

25 dkg margarin
60 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kis tejföl
1 tojás
15-20 dkg reszelt sajt

őrölt kömény

Elkészítés:


Elkészítése:

A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajtot is. Az eredeti recept 15 dkg sajtot említett, nekem 23 dkg volt itthon, nem lett rosszabb tőle.

Az egész keveréket elkeverem, s addig gyúrom, míg összefüggő szép tésztát nem kapok. Ha még túl száraz lenne, akkor kis tejföl adható még hozzá, de általában kell egy kis idő, míg a kezünk melegétől a margarin megpuhul és a tészta jó lesz.
Előveszem a tallérsütőt, vagy az én esetemben a gofrisütőt és előmelegítem

Végül kb. dió nagyságú tésztadarabokat teszek a sütőbe, ennyi kell egy tallérhoz, én most kicsit nagyobb darabokat használtam, így a sütő szép virágokat sütött, melyekből le tudtam törni a hajtás mentén egy-egy darabot. Pár perc után a tallér még jobban kihűl és még inkább érezhetővé válik a sajt íze. Megfelelően tárolva a sajtos napokig eláll.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp:

Sajtos tallért készítettem, így az elkövetkező napokra megint megvan a rágcsálnivaló. Annyit változtattam az elkészítésen, hogy tallérsütő hiányában a gofrisütőmmel csináltam a sajtost, így kicsit vastagabb, de ugyanolyan finom lett.

Sajtos tallér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Tejfölös pogácsa
Pogácsa - Tejfölös pogácsa

1. Először a tejbe tesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. 2. A lisztbe szórjuk a sót, a zsiradékkal elmorzsoljuk. 3. Hozzátesszük a felhabosított élesztőt, majd a tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Dóra
Szezámmagos-mákos ropogós
Szezámmagos-mákos ropogós

A diót és a mandulát késes aprítóban megdaráltam, majd összegyúrtam a többi hozzávalóval. Két sütőpapír közt vékonyra nyújtottam (én még vékonyabbra, mint az eredeti recept által j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Omlós sajtos perec
Omlós sajtos perec

elkészítés A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül
Réteges sajtos-vajas kifli - dagasztás nélkül

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk