Hozzávalók a tésztához: 20×25 cm-es tepsihez
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tejföl (ha nagyon száraz/morzsalékosnak érezzük a tésztát, akkor lehet még hozzáadni annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
A krémhez:
- 0,5 l tej
- 20 dkg kristálycukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy doboz tejföl (375 g-os)
Elkészítés:
1. A tejben sűrűre főzöm a pudingport a kétféle cukorral, és hagyom kihűlni. Majd hozzáadom a tejfölt és mixerrel simára keverem.
2. A tésztához a lisztben elkeverem a szódabikarbónát és elmorzsolom benne a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrom a tésztát. Ha nagyon száraz/morzsalékosnak érezzük a tésztát, akkor lehet még hozzáadni annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
3. Kétfelé veszem, kinyújtom mindkettőt tepsi nagyságúra. Ne ijedjünk meg, ha egy picit nehéz nyújtani és alakítgatni, hiszen omlós tésztáról van szó – ha türelmesen csináljuk, sikerülni fog. Az egyiket belehelyezem a tepsibe, melyen egyenletesen eloszlatom a krémet, majd befedem a másik lappal.
4. 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. (a sütési idő sütőfüggő – hagyományos sütőben picivel több ideig tart)
5. Ha teljesen kihűlt, akkor csodaszépen lehet szeletelni. (az én családom soha nem bírja kivárni a teljes kihűlési időt, emiatt nekem szinte soha nem sikerül szépre szeletelnem :))
Forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/2012/11/tejfolos-csodasuti.html
Elkészítés: A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk, 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojások fehérjét verjük kemény habbá. 3. A puha vajat keverjük össze a cukorral és a tojások sárgájával, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLinzertésztát készítek a hozzávalókból, ketté osztom és egyik felébe kakaóport teszek. Kikent, lisztezett formába alulra a fehér tésztát teszem,megkenem lekvárral, erre jön a le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel összekeverjük, majd óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük – hab...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű