1/2 kg kelkáposzta
só
2 tojás
15 dkg zsemlyemorzsa
zsír
1/2 kelkáp. sós vízben puhára főzünk, azután lecsorgatjuk, cikkekre vágjuk, megforgatjuk 2 habart tojásban, 15 dk. zsemlyemorzsában, sózzuk és forró vízben kisütjük.
KRÉMSAJT: Egy edénybe rakok tészta szűrőt, ebbe tiszta konyharuhát. Rakok bele 330 gr tejfölt, ebbe beleforgatok 25 gr joghurtot (Én saját magam által készítettem használok, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFogj egy éles kést és aprítsd gyufaszál vastagságúra a zellert, miután megpucoltad. Ez talán a legnagyobb kihívás, amivel meg kell küzdened ennek az előételnek elkészítése közben....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 l tejet felfőzünk, s lassan folytonos keverés közben 1/2 kg liszet teszünk hozzá s ha szép sima kihűtjük s 2 egész tojást XXXXXát keverünk hozzá. Sós vízben kanállal galuskákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A krumplikat dörzsszivaccsal átdörzsöljük, szárazra töröljük, majd villával 2-3 helyen megszúrjuk, és egy tepsiben 40-50 perc alatt puhára sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű