30 dkg darált dió, 15 dkg dió apróra vágva, 2db tojás fehérjét kemény habbá verünk, hozzáadunk 30 dkg cukrot és ezzel tovább verjük míg jó kemény nem lesz, beletesszük a 30 dkg darált diót. Kis gombócokat csinálunk belőle, meghempergetjük az apróra vágott dióban és végül kifli formát csinálunk. Nagyon lassan sütjük, inkább csak szárítjuk.
A lisztet a tejjel és a vaníliával gőz felett sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a cukorral elkevert tojássárgáját és óvatosan a 4 tojás habját.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rétes lapokat laponként megkenem olajjal. Ha nagyon száraz, törékeny nedves konyharuhán készítem, azzal tekerem a végén fel. A tölteléket elkészítem, minél nagyobb felületen rás...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmákat megmostam, feldaraboltam, magházat kivájtam /a héja maradt/ Lereszeltem Egy lábosban kis lángon elkezdtem főzni. Közben megpucoltam az almát és a körtét. Felkocká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű