50 dkg liszt
25 dkg RAMA/ vagy vaj-én ezt használom
25 dkg porcukor
Csipet só
1 cs sütőpor
1 egész toljás+1 sárgája
+ 1 ek tejföl
az elfelejtettem írni, hogy ha vaníliásat csinálok, akkor vaníliát rakok bele, vagy fahéjat stb.
A felkockázott hideg(!) vajat és a lisztet, cukorral, sóval, sütőporral összemorzsolom. Majd hozzáadom a tojásokat, és a tejfölt. Nagyon gyorsan összedolgozom, hogy nehogy túl gyúrjam a tésztát és "leégjen". A hűtőbe teszem minimum 1 órára. Nyújtom, szaggatom és sütöm. Nálam légkeveréses sütőben 170 fokon 12 percig sütöttem.
Tejberizst készítünk, amibe citrom héját reszelünk, vaníliás cukrot, és mazsolát teszünk bele. Kihűlés után hozzákeverjük lé nélkül a gyümölcsöket. A réteslapot konyharuhára ter...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik, összedobjuk a tésztát. A tojásfehérjét külön is felverhetjük, de én jobb szeretem a tömörebb verziót, így egészben hagyom a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral kikeverjük. Beletesszük az összes többi hozzávalót, majd alaposan eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe egy fagyis kanál segítségével gombócokat for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót törjük durvára és száraz serpenyőben pirítsuk illatosra. A tojásokat mossuk meg és válasszuk szét. A fehérjét felhasználásig tartsuk a hűtőben. A tejet ízesítsük 1 ek nyírf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű