50 dkg háztartási keksz
5 dkg marcipán
6 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
15 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
0,5 dl langyos tej
A felső réteghez:
20 dkg marcipán
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.
a kihűlt sütőtököt pépesítsük, adjuk hozzá a darált kekszet, a diót, a porcukrot, a narancs héját, és fokozatosan annyi levét, hogy a massza kézzel formázható legyen. Formázzunk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a vajat, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citrom héját is + a csipet sóval összekevert lisztet és összegyúrjuk a tésztát. F...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű