1. emelet
25 dkg darált keksz,
5 dkg lágy margarin,
5 dkg porcukor,
kevéske tej
A darált kekszet a porcukorral, margarinnal és fokozatosan hozzáadott tejjel, linzer tészta keménységűre gyúrjuk (gyurma állagú). Ezt egy megfelelő edény alján egyenletesen elsimítjuk.
2. emelet
25 dkg túró,
10 dkg porcukor,
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín,
1 csomag vaníliás cukor
A túrót összetörjük, majd a porcukorral, vaníliás cukorral és a keményre felvert tejszínhabbal összekeverjük.
Rásimítjuk a keksz rétegre.
3. emelet
2 csomag „Aranka” (vagy ” Gála”) főzés nélkül készíthető vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A krémport habverővel a tejjel, vaníliás cukorral kemény krémmé verjük.
Rásimítjuk a túrókrémre.
4. emelet
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín
Ezek édesített tejszínek, ezért külön cukrozást nem igényelnek.
A tejszínt nagyon kemény habbá verjük.
Rákenjük a vaníliás krémre.
A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
Ezeket jól összegyúrjuk, fél órára a hűtőbe tesszük, majd nyújtjuk, szaggatjuk, közepes lángon kisütjük. 1 tábla csokit (Tibi tej) gőz fölött pár kanál olajjal megolvasztjuk, s be...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: KönnyűEzeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Liszt, sütőpor, fahéj - összekever 2. Másik tálban cukor, tojás, margarin - habosra kever 3. Hozzáadni a lisztes keveréket meg a reszelt almát 4. Muffin formában 190 fokon 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Diónyi gombócokat formálunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, tenyerünkkel...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű