40 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
12 dkg cukor
1 mokkáskanál só
annyi tejföl, hogy gyenge tésztát kapjunk
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
1 dl tej
10 dkg cukor
rum
A mázhoz:
2 db tojássárgája
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg sütőmargarin
Valamint:
lekvár (ízlés szerint)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket.
A darált diót forró tejben rövid ideig főzünk, majd hozzáadjuk a cukrot és egy kis rumot.
Ha kihűltek a lapok, az elsőt megkenjük lekvárral, a másodikra tesszük a diótölteléket, a harmadik lapot megkenjük sárgabarack lekvárral, majd a negyedik lappal befedjük.
A lekvárokat ízlés szerint lehet változtatni.
A banánt turmixgéppel pépesítjük, majd úgy ahogy van a turmixedényben, hozzáadjuk a kakaót,rumaromát, kókusztejet, kókuszreszeléket, mézet. Utoljára a zabpelyhet keverjük hozzá....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA szárazakat egy tálban összekeverjük. A tojást, mézet, zsiradékot egy másik tálban jól összekeverjük. Villával beletörjük a banánt, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kekszet a felolvasztott vajjal és a tojással összekeverjük, sütőpapíros tortaforma aljára nyomkodjuk, 165 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd kivesszük. A sajtkrém...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, dió nagyságú gombócokat készítünk, 1 éjszakát hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű