50 dkg liszt
3 dkg margarin
1 ek étolaj
2 kk só
1 ek cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
2 dl víz
reszelt sajt
A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, az olvasztott margarint, és az olajat. Ezután hozzáadjuk a vizet és az élesztős tejet is, majd rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva pihentetjük, és a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát gyúrólapra borítjuk, és 8 részre osztjuk. A tésztadarabokból kis cipókat formázunk, melyeket vékony ovális alakú lappá nyújtunk, kiflikké feltekerünk, és hullámos sütőlemezre helyezünk. Letakarva újra kelesztjük, amíg láthatóan megnőnek. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben 1 órát állni hagyjuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Derelyevágó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, keveset meghagyunk a pogácsák tetejére, a többit a tésztába tesszük. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztő...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. A margarint és a tejfölt a mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz