400 g háztartási keksz
4 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
200 ml forró víz
A kókuszos krémhez:
300 g kókuszreszelék
150 g porcukor
150 g vaj
6 evőkanál sűrített tej
A darált kekszet tedd egy tálba, a kakaóval és a cukorral együtt, keverd össze. A forró vizet lassan öntsd hozzá és kevergesd, amíg egy sima masszát kapsz. Készítsd el a kókuszos krémet: a vajat keverd ki a porcukorral, majd add hozzá a kókuszreszeléket és a sűrített tejet. Teríts egy darab fóliát az asztalra és simítsd rá a kekszes masszát, majd kanalazd rá a kókuszos krémet és a fólia segítségével tekerd fel. Tedd hűtőbe legalább 3 órára, majd szeleteld.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben. A krémhez a kristálycukrot k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető. Hat tojásból elkészítjük a piskótát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a 30 dkg cukorral és a vízzel habosra keverjük. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, összekeverjük, majd sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk. A tojások fehérjét 30 d...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes