20 dkg étcsokoládé
5 dkg keserű csokoládé
7 dl habtejszín
2 evőkanál méz
2 teáskanálnyi instant kávépor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
1 evőkanál kakaópor a tetejére
A csokoládét a mézzel és 3 dl tejszínnel együtt gőz fölött megolvasztjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós! A maradék habtejszínt a kávéporral és a fahéjjal felverjük. Majd összekeverjük a két krémet. Az egészet tortaformába öntjük. Olyan formát válasszunk, amelynek levehető az oldala, hogy később tudjuk szeletelni. 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd a tetejét megszórjuk kakaóporral, vagy csokoládéreszelékkel és már szeletelhetjük is.
A tésztához valókat a tejföl kivételével összegyúrom. Utoljára annyi tejfölt teszek bele, hogy összeálljon! 1/3 részét félre teszem a hűtőbe. A tészta 2/3 részét zsírozott, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy keverőtálba teszem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat (én a hűtőben tartok cukorral összekevert citromhéj-reszeléket, mert finomabb és intenzívebb, min...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat és a kókuszolajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a tojásokkal. Adjuk hozzá a vaníliaaromát, a kakaót és a többi hozzávalót és krémesre keverjük ki. Sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű