2 dl habtejszín
édesítő ízlés szerint, nyírfacukor vagy Lovely Sweet
1/2 tk vanília kivonat
20 dkg fagyasztott málna
1. Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti mennyiségű édesítővel, illetve a vaníliával.
2. Morzsold szét a jeges málnát
3. Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az így kapott krémet oszd szét csinos poharakba. Fogyasztásig mehet a mélyhűtő
Ha este szeretnétek megenni, készítsd el már délután, így csak elő kell venni a hűtőből.
- Próbáld ki más gyümölccsel is! Eperrel, szederrel, meggyel vagy barackkal szintén nagyon finom!
- Ha friss gyümölccsel készíted, érdemes előtte lefagyasztani, így szebb, igazán felhőszerű lesz a krém!
A zabpelyhet az olvasztott vajjal összekeverjük és a tepsibe nyomkodjuk. A krémsajtot a tejföllel, cukorral, citrommal kikeverjük és a tojásokat egyesével ütjük bele. A krémet a...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszerek) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, végül a hozzávalókból egy sima...
Elkészítési idő: 10 p+ 2óra Nehézség: KönnyűA sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást jól kikeverni a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverni az olvasztott vajat, és a tejet is. Ezután beleönteni a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet összekeverni e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes