50 dkg fejes káposzta
három tojás
öt evőkanál tejföl
három evőkanál majonéz
hat evőkanál finomliszt
egy teáskanál só
két teáskanál sütőpor
50 gramm kapor
két teáskanál szezámmag
10 gramm vaj
1. Szeleteljük fel a káposztát vékonyra, majd sózzuk, és kissé nyomkodjuk meg.
2. Adjuk hozzá az apróra vágott kaprot.
3. Verjük fel a tojásokat, amíg egy homogén masszát nem kapunk.
4. Adjuk a tojáshoz a tejfölt, a majonézt, a lisztet és a sütőport. Alaposan gyúrjuk tésztává.
5. A sütőformát kenjük ki vajjal, és tegyük bele a káposztát.
6. A formában lévő káposztára öntsük rá a tésztát, majd szórjuk meg a szezámmaggal.
7. A sütőt melegítsük fel 180 fokra, majd ha elérte ezt a hőmérsékletet, tegyük bele a pirogot és süssük körülbelül 30 percig. Amikor a teteje aranybarnára sült, vegyük ki.
Ez a fiatal káposztával töltött pirog egyszerűen szenzációs! Elég összekeverni a káposztát a kaporral, ráönteni a tésztát és megsütni a sütőben.
Szuper! Kipróbáltam, kapor helyett 1 fej vöröshagymával, 1 csokor zöldségzöldjével, 1 teáskanál borssal. A többi ugyanaz. Legközelebb darált húst is dinsztelek a káposzta és a tészta közé. Jöhet dupla mennyiség tepsiben. :)
Adjunk morzsolt chilit ízlés szerint a habosra kikevert vajhoz (25 dkg), valamint 1 evőkanál finomra vágott snidlinget, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Ha nem elég a csípősből, adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmostam, felkarikáztam, sóztam, majd szezámmagos nyílgyökérlisztbe forgattam. Ezután 20 percig sütöttem 200 fokon, majd jó alaposan befújtam olajsprayvel és további 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat dagasztom. Fél napra olajjal megkent tálba teszem. Kis lángon sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű