500 ml tejszín
10 dkg porcukor
egy kevés vanília-aroma
A fagylalthoz a legnagyobb zsírtartalmú tejszínt válasszuk, és jól hűtsük le a hűtőszekrényben.
A hideg tejszínt keverjük össze a porcukorral és a vaníliaaromával, majd verjük fel legalább 5 percen keresztül addig, amíg puha hab jelenik meg rajta.
Tegyük a masszát egy éjszakára a hűtőbe, reggelre készen is van a finom fagyi!
Mint látható, ez a recept végtelenül egyszerű. A legfontosabb nem maga az elkészítési folyamat, hanem a megfelelő (nagy zsírtartalmú) tejszín kiválasztása. Házi készítésű fagylaltunkba reszelhetünk csokoládét, tehetünk bele különböző bogyós gyümölcsöket, lekvárt, diót stb. Reméljük, hogy tetszett ez az egyszerű házi fagylalt recept.
A vajat és a tejet összeolvasztjuk mikrohullámú sütőben, majd fel is forrósítjuk, és a grízt vékony sugárban adagolva, állandó keverés mellett belekeverjük. Én turmixgéppel szoktam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTetejére hulala.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA cukrot egy edénybe tesszük és felolvasztjuk, amikor elkezd karamelizálódni, felöntjük a tejszínnel. A karamell így keményebbé válik, de ettől ne ijedjünk meg, most hozzáadjuk a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a narancshéjjal és a sóval. A narancsléhez ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű