1 adag
5 dkg sonka (szeletelt, minőségi)
10 dkg kecskesajt (francia soignon, sűrű, túró állagú)
1 ek főzőtejszín
1 ek olívaolaj
kakukkfű ízlés szerint (friss)
8 dkg madársaláta
1 szelet toast kenyér (pirítva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A kecskesajtot a tejszínnel és a mozsárban olívaolajjal megtört kakukkfűvel krémesre keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Minőségi, szeletelt sonkába töltjük, feltekerjük.
A tányérra helyezzük, a pirítóst és a madársalátát mellérakjuk.
Megöntözzük az olívaolajjal, és borsot őrlünk rá.
A húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém hozzávalók: 7 deci tej 2 zacskó vaníliás pudig 2 evokanál rétesliszt 2 vaníliás cukor 4 tojás sárgája 25 deka teavaj (lehet margarin is) 15 deka porcukor Tejbol, pudig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot meghámozzuk. Ha igazán jó, érett, illatos paradicsommal dolgozunk, könnyen lejön a héja egy éles kés segítségével. Az uborkát szintén meghámozzuk, a hagymát felvágj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tököt és a zellert kockára vágva - a fűszereket hozzáadva - tedd fel annyi vízben főni, hogy ellepje az egészet. Ha puha a tök, kézi burgonyatörővel törd össze a darabokat. Tálal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű