A fánkhoz
250 g búzaliszt (BL55)
150 ml tejföl (20%-os)
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
A sütéshez
étolaj
sárgabarack dzsem
porcukor
Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - asztalon gyúrni könnyebb.
Folpackba csomagolva 15 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát vékony liszten kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
Három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk ollóval.
A korongok közepét enyhén benedvesítjük, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé.
A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
a mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig süssük őket, hogy átsüljenek!
A kész rózsafánkokat még melegen jól leporcukrozzuk barackízzel kínáljuk.
A rózsafánk egy igazi fánkkülönlegesség. Kevesen ismerik, és még kevesebben készítik. Ennek talán az az oka, hogy azt gondolják, bonyolult elkészíteni, pedig ez nem igaz. Lássuk csak!
1. A hozzávalókat összegyúrjuk. 2. Magozott meggybefőtt, koktélcseresznye vagy vékonyra szelt mandulaszemek a közepébe. 3. További kókuszreszelék a hempergetéshez.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTojássárga,15 dkg cukor,citrom,vaníliás cukor,margarin kikeverni. Hozzáadni sütőpor,liszt.Összeállítani,kinyújtani,szaggatni /pogácsa formával/. A tojásfehérjét felverni a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A tészta hozzávalóit egy mixerben addig keverjük, amíg a tészta labdává nem áll össze. Ha túl keménynek találjuk, kevés vízzel lazíthatjuk. (Ha kézzel állítjuk össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat a szokásos módon elkészítjük. A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt kikenjük a vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A maradék vajjal, cukorral és citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű