3 nagy alma reszelve
20 dkg darált mák
4 tojás
1 tk. szódabikarbóna
5 ek. eritrit
1 tk. fahéj
1kk. vaníliaőrlemény
fél citrom reszelt héja és leve
Az almákat lereszeljük, a fahéjjal, a vaníliával,a citromlével és héjjal ízesítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját az eritrittel fehéredésig keverjük. A mákkal vegyítjük a szódabikarbónát.
Végül a sárgákat, a mákot és a fehérjehabot alaposan összeforgatjuk. Szilikon sütőformába, vagy sütőpapírral bélelt alumínium formába öntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Paleotthon
A száraz alapanyagokat összekeverjük. Elmorzsoljuk velük a vajat/margarint . A könnyebb gyúrhatóságért és teltebb ízhatásért hozzáadjuk az 1 kanál tejfölt és a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édes tésztából sütött palacsintákat metéltre vágjuk. A szokásosnál sűrűbb kakaót tejszínes tejjel felfőzünk. Gyengén kivajazott tűzálló tálba helyezett tésztát a tejszínes kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz edénybe beleöntjük a vizet, hozzáadjuk a narancslében csomómentesre keverjük a keményítőt, hozzáadjuk a cukrot, majd ez egészet hozzáadjuk a vízhez. Elkezdjük melegíteni és addi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű