6 tojásfehérje
csipet só
1 tk. citromlé
6 ek. erythritol (por alakú)
6 dkg darált dió
4 dkg nyílgyökérpor
1 tk. szódabikarbóna
A krémhez:
6 tojássárgája
12 dkg erythritol (por alakú és ízlés szerint)
2 csapott ek. tápióka keményítő
3 dl mandulatej (más tej is jó)
1 dl erős főzött kávé
1 rúd vanília magjai
6 lap zselatin
2 dl kókuszkrém
+
A tetejére egész diószemek vagy darált dió
A tojásfehérjéket a csipet sóval kezd el felverni. Amikor félkemény, akkor kanalanként add hozzá az édesítőt és verd kemény, fényes habbá.A végén keverd bele a citromlevet, a száraz hozzávalókat vegyítsd el és óvatosan forgasd bele. A hab egy kicsit összeesik, de próbáld meg egyenletsen elkeverni. Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a diós habot, simítsd el és 180 fokos sütőben süsd kb 25-30 percig. Hűtsd ki, húzd le róla a sütőpapírt, rakd tedd vissza a diós lapot a formába. A krémhez a mandulatejet öntsd egy vastagfalú fazékba, forrald fel. A tojássárgákat az édesítővel és a vaníliával keverd fehéredésig, ez kb 3-4 perc, majd add hozzá a tápióka keményítőt is és keverd csomómentesre. Alacsony fokozaton folyamatosan keverve lassú sugárban öntsd hozzá a forró tejet. Öntsd vissza az egészet a fazékba és folytonos keverés közben sűrítsd be a krémet. Fontos, hogy ne forrald fel, mert kicsapoódhat a tojássárgája. A zselatinlapokat hideg vízben áztasd 5 percig, szűrd le, majd old fel a forró kávéban. Öntsd hozzá a krémhez, keverd el alaposan, hagyd kihűlni. Amikor a krém kezd megdermedni, verd fel a kókuszkrémet és forgasd bele a kávés krémbe egyenletesen. Öntsd a krémet a diós alapra és tedd hűtőbe pár órára, míg teljesen megdermed. Tálalás előtt díszítsd egész diószemekkel vagy szórd meg darált dióval.
Trollanyu
tészta......Egy nagy tálban elkeverem lisztet a sütőporral, a vaníliás cukorral és a cukorral, egy másikban a tejet a megolvasztott margarinnal, és a tojás sárgájával. Összeöntöm,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük folyó víz alatt. Jól lerázzuk a vizet róla. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, az olvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt és a tejet feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a sót, a felhasított vaníliarudat és az átmosott, lecsöpögtetett rizst. Takaréklángon, a lábost lefedve 15-18 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát kb.2 mm vékonyra kinyújtjuk és stampedlivel kiszúrjuk.180 C fokon kezdem sütni,de nem készre, akkor kiveszem és csokkentem a fokot 100 fokra. Ranyomom a habot és már csak...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű